Drs. Henk Ceha

HCH management een initiatief van econoom Henk Ceha. Dankzij 30 jaar ervaring aan “alle kanten van de tafel” van vernieuwing, verbetering en ontwikkeling van concepten, bedrijven en organisaties, heeft Henk een kennis- en vaardigheden set kunnen (blijven) ontwikkelen die erg waardevol blijkt voor bedrijven en organisaties met problemen of vraagstukken rondom strategie, partnerships, overnames, groei, ontwikkeling, verandering, continuïteit en financiering.

Deze ervaring heeft hij opgedaan als serie-ondernemer “from scratch to exit”, als adviseur, coach, investeerder, interim manager en strategisch dealmaker, in een veelheid aan branches. Hierdoor is een sterke multidisciplinaire overview ontwikkeld, is schaken met stakeholders op alle niveaus een tweede natuur geworden en kunnen nieuwe organisaties, producten en markten in korte tijd “in-depth” eigen worden gemaakt.

"Creatief met enorme brainpower"

Henk is een ondernemer in hart en nieren. Gedreven, creatief en enorme brainpower. Hij heeft een bak aan ervaring en een uitgebreid netwerk van beleggers en jonge ondernemingen.

Webko Wuite

"Helder, transparant en doelgericht"

Perfect advies, snel en accuraat. Helder en duidelijke aanpak, iedere stap wordt nauwkeurig toegelicht en door ervaring is haalbaarheid van het resultaat minimaal 99%. Eindelijk iemand die normale taal spreekt waardoor strategie, gestelde doel en resultaat van A tot Z transparant is en blijft.

Maurice Lexis

"Professioneel, ervaren en deskundig"

Professionele en deskundig adviseur met een groot inlevingsvermogen in de specifieke situatie. Zeer ervaren, gemotiveerde snelle denker en optimistische realist met een winnaarsmentaliteit. Fijne sparringpartner.

Jos Dassen


"Ijzersterk in ontwikkeling, scherp op uitvoering"

Professioneel en gedreven. Ijzersterk in conceptontwikkeling met een scherp oog voor details in de implementatie/uitvoering. Aanrader!

Luc Dahlmans


"Empathisch met probleemoplossend vermogen"

Na jaren samengewerkt te hebben met Henk Ceha kan ik concluderen dat hij empathisch, analytisch, communicatief sterk en een creatief-ondernemend persoon is. Hij beschikt bovendien over een groot probleemoplossend vermogen en pakt uitdagingen aan die anderen liever laten liggen. Ik kan Henk, als ervaringsdeskundige, van harte aanbevelen.

Lidia Janevski


"Tilt elke organisatie naar een hoger niveau"

Henk is een visionair en strateeg die marktmogelijkheden ziet en creëert. Bovenal is hij een ondernemer die niet alleen op hoofdlijnen stuurt maar ook op details. Henk is in staat om ieder bedrijf, in welke fase dan ook, naar een hoger niveau te brengen. Zowel in professionele als financiële zin. Henk is een toegevoegde waarde voor ieder bedrijf dat zoekend is naar nieuwe mogelijkheden op het gebied van producten, diensten, markten, interne en externe organisatie met als doel hogere revenuen en profits.

Sidney Beekhuis


"Creatief, empathisch, eerlijk en hard tegelijk"

Als cultuurmaker in de zorg ben je geneigd om vooral te focussen op inhoud, vorm en waarde. Maar als je wilt groeien, dan moet je gaan ondernemen. Amper acht weken na mijn vraag presenteerde Henk een buitengewoon solide strategisch ontwikkelplan. In klare taal beschrijft hij de mogelijkheden en de organisatorische consequenties die daarbij horen. Nu, tijdens de roll out, toont Henk zich een harde en tegelijk empathische en goudeerlijke manager die je scherp op de doelstellingen houdt, zodat die ook daadwerkelijk gerealiseerd worden.

Erik Zwiers


Kennis & ervaring

Opleidingen & lidmaatschappen

 • Economie Universitair (UM, UT)
 • Gecertificeerd adviseur (FOI)
 • Professioneel coach (NOBCO)

Opgeleid als econoom aan de Universiteiten van Tilburg en Maastricht. Specialisaties marketing, marktonderzoek, kwantitatieve economie en strategisch management. Award winning. In de praktijk en via certificering ook gespecialiseerd geraakt in finance en overnames. Tevens aangesloten bij NOBCO als professioneel coach.

ETIL research group

 • Marktonderzoeker
 • Concept ontwikkelaar

Groot marktonderzoek verricht binnen ETIL (toen nog Economisch Technologisch Instituut Limburg) naar de kennis- en informatiebehoefte van het MKB in relatie tot het aanbod, in opdracht van o.a. KvK, CBS, EIB en UM. Identificatie knelpunten en ontwikkeling oplossingsconcept.

Universiteit Maastricht

 • Projectbureau kwaliteitsverbetering
 • Bedrijfseconomisch adviseur 

Projectbureau ter ondersteuning van het veranderingstraject dat de universitaire diensten doormaakten vanwege de reorganisatie van de Maastrichtse Universiteit. Projectbureau hielp de diensten bedrijfsmatiger te opereren.

Business Compass

 • Founder, CEO, DGA
 • Adviseur voor klanten

One stop shopping adviescentra voor het MKB. Pre-Google tijd. Vernieuwende adviesformule die draaide op de eerste vormen kennistechnologie. 8 jaar na de start geacquireerd door ING in het kader van haar toenmalige MKB Punt strategie.

Branches & Trends

 • Founder, DGA
 • Marktonderzoeker voor klanten

Marktonderzoekbureau. Als spin off van Business Compass apart in de markt gezet om ook grotere bedrijven te bereiken. Gelijk met de ING overname, overgenomen door zittend management. Branches & Trends is nog actief onder die naam.

Bibliotheken op de markt

 • Innovator/concept-ontwikkelaar
 • Projectleider

De Universiteitsbiliotheken van Maastricht en Utrecht waren in de jaren '90 een van de eerste bibliotheken die de transformatie wilde maken van passief huis van boeken naar leverancier van informatieproducten. Dit op basis van een door Henk Ceha ontwikkeld concept.

HelloLaw / JuroFoon

 • Co-founder, aandeelhouder
 • Participerend MT adviseur

JuroFoon. Eerste legal tech van Nederland. Juridisch advies via telefoon en internet. Later uitgebreid met advocatennetwerk en paralegal services. 10 jaar na de start geacquireerd door ARAG, die dit internationaal uitrolt als HelloLaw.

Gonzales bbq restaurants

 • Co-founder, aandeelhouder
 • Participerend MT adviseur

Restaurantformule volledig ontwikkeld en in 43 maanden uitgebouwd van 1 naar 43 restaurants. Op het hoogtepunt verkocht aan opvolgend management. Daarna ging het echter snel bergafwaarts. Vervolgens daarom teruggekocht en daarna ontmanteld.

Stichting Jong Ondernemen

 • Mentor voor student ondernemers
 • Vrijwillig

Mentor voor Jong Ondernemen. Coaching van studenten van de Universiteit Maastricht die een echt bedrijf moeten opzetten op basis van een zelf te ontwikkelen idee, daarmee geld verdienen en dit aan het eind van het project ook weer moeten liquideren.

G2 - New Business Development

 • Co-founder, CEO, DGA
 • Participating consultant

G2 New Business Development was gespecialiseerd in "transforming ideas into business", vergelijkbaar met een projectontwikkelaar van grond, maar dan met concepten voor nieuwe producten en diensten. 10 jaar na de start is G2 in Smart Capital Network ingebracht.

Smart Capital Network

 • Co-founder, CEO, DGA
 • Startup coach voor deelnemingen
 • Member Advisory Boards

Een van de eerste echte early stage startup fondsen in Nederland, later als Next Generation Fund voortgezet door Finles n.v.. Focus op startups from scratch ontwikkelen en uitbouwen met kennis, kapitaal en de netwerken van de zgn. participatie partners (investeerders met een coachende en netwerkende rol). Ook handelend als het Sprout groeifonds.

Faster Capital

 • Mentor voor tech startups
 • Vrijwillig

Faster Capital is een internationale virtuele incubator gericht op tech startups die geen techs in huis hebben. Faster Capital presenteert als als tech co-founder dodor die techs te leveren in ruil voor aandelen in de startup, die gecoacht worden een mentor zoals Henk

ScaleUPmanager

 • Co-founder, aandeelhouder
 • Scaleup adviseur voor klanten

Helpt ondernemers over de kloof van startup naar scaleup. Met advies- en corporate finance diensten. Gewerkt voor o.a. Digitale Dermatoloog, Airmundo en TaxiTender. Gestopt vanwege het (harmonisch) beëindigen van het partnership met co-founder. 

Maastrichthomes

 • Co-founder, mede-eigenaar
 • Verhuurder voor huurders

Investering, financiering en exploitatie van onroerend goed. Studio's, appartementen en (studenten)huizen op goede locaties in Maastricht. Na verhuurperiode al het onroerend goed succesvol verkocht, waarna het partnership met co-founder in harmonie is beëindigd.

HCH management

 • Founder, eigenaar
 • Adviseur, interim manager voor klanten

HCH is al sinds 1995 de advies-, begeleidings- managementpraktijk van Henk Ceha, inmiddels gespecialiseerd in strategie & partnerships, groei & beheersing, ontwikkeling & verandering en continuïteit & crisis. is. HCH is gericht op wat grotere (MKB-) bedrijven en non-/semi-profits.

Gemeente Maastricht

 • Strategisch adviseur innovatie muziekschool
 • Projectbureauleider muziekschool 2020

Ontwikkeling en implementatie van een nieuw concept voor de Gemeentelijke muziekschool Kumulus inclusief behorende veranderingsproces. Vanwege de crisis-bezuigingen van de Gemeente Maastricht in 2020 nooit live gegaan.

Authentic Stays

 • Founder, eigenaar
 • Verhuurder/host voor gasten

Authentieke sfeervolle verblijfsaccommodaties voor 2 tot 16 personen in Zuid Limburg. Privé-eigendom met bijna volledig geautomatiseerde exploitatie en multi channel distributie via o.a. Airbnb, HomeAway, Booking en de eigen website Authenticstays.nl

Startuptoppers

 • Founder, eigenaar
 • Startup coach/adviseur voor klanten

Startuptoppers helpt startups meer succes te hebben. Als adviseur, coach en netwerker. Met een achtergrond als meervoudig ondernemer, investeerder én ervaren startup-coach. Met een glasheldere focus op de 4 succesfactoren. Selectief klantbeleid.

Stichting Santhosham

 • Bestuurslid
 • Vrijwillig

Santhosham heeft als missie de bevordering van de sociale ontwikkeling in de provincie Kerala in Zuid-India. Dit doet zij door de zelfredzaamheid in de plattelandsdorpen te bevorderen via sponsoring van kinderen (school, zorg, gezondheid) en kleinschalige ondernemerschap.

Credion

 • Adviseur bedrijfsfinancieringen
 • Adviseur vastgoed financieringen

Credion is marktleider in advisering en bemiddeling bedrijfs- en vastgoedfinancieringen. Vanuit Credion Zuid Limburg b.v. heb ik geadviseerd over financieringsstructuren, aanvraagstrategieën en daaruit volgende financieringen gerealiseerd.

Stichting Participatie met Dementie

 • Strategisch adviseur
 • Zakelijk leider

Stichting Participatie met Dementie bevordert de inclusie van mensen met dementie door culturele participatie. Vlaggenschip is het Participatiekoor dat een remmende werking op het proces van dementie blijkt te hebben en nu landelijk wordt uitgerold.

Visueel Verkoopt

 • Strateeg, concept creator
 • Copy writer

Effectieve commmunicatie begint met visualisatie. Visueel Verkoopt biedt onder dit credo multimediaal grafisch ontwerp, webdesign en audiovisuele communicatie. Ik ondersteun klanten van Visueel Verkoopt met concepting, strategie en copy writing.

Gelieerde partners

Partner voor startups

Voor startups hebben wij aangepaste tarieven en een op startups gericht dienstenpakket. Dit wordt geleverd vanuit ons gelieerde bedrijf Startuptoppers b.v.

Partner voor communicatie

Als uitvloeisel van onze adviezen is er vaker behoefte aan vernieuwing van marketingmix instrumenten. Hiertoe werken wij samen met ons gelieerd bedrijf Visueel Verkoopt.